Kuukausikokouksista

Kuukausikokoukset

 

 

Kuukausikokoukset pidetään normaalisti Huittisten kaupunginkirjaston Hermanni-salissa. Aika on 18:00  ja päivä kuukauden viimeinen torstai. Poikkeamista tiedotetaan erikseen. Kokouspäivät on merkitty etusivun toimintakalenteriin.

 

 

  

SELOSTUKSIA KOKOUKSIEN TAPAHTUMISTA

 

Aikani ei enää valitettavasti riitä tämän sivun kuukausittaiseen päivitykseen. Kokouksia pidetään jatkossakin  vanhan mallin mukaan, selostukset niistä vain loppuvat tähän.

Jos joku kokoukseen osallistunut haluaa tehdä siitä jutun tähän osioon, on se tervetullut. Lähetä juttusi minulle sähköpostitse tai kirjallisena, niin laitetaan se tähän alle. 

 

Tapani

  

 

30.11.2017  Marraskuun kuukausikokous

 

Marraskuun kokous pidettiin vakiopaikassa, Huittisten kirjaston Hermanni-salissa. Loppusyksyinen ilma vallitsi ulkona, mutta sisällä oli lämmintä ja mielyttävä iltaohjelma.

Ilta aloitettiin perhosten tunnistuskisalla, minkä Esa Kankaanpää tuomaroi. Ihmeellisesti perhosetkin oli kokouksen osallistujille tuttuja, siitä osoituksena korkea oikeiden vastausten prosentti kaikilla. Mutta aina löytyy järjestys tietäjillekin, nyt parhaaksi osoittautui Paavo Valtanen. Palkintokirja oli tällä kertaa Suomen vieraslajit.

Kuvaesityksen, Suomi 100 teemalla piti  Esa Kankaanpää. Kertakaikkiaan upeita kuvia ja esityksessä mukana myös äänipuoli Sibeliukselta. Näki, että esityksen eteen Esa oli tehnyt paljon työtä. Hän oli kiertänyt saman esityksen kanssa jo useammassa koululuokassa ja saanut niissä varauksettoman suosion. Kiitos Esa!

Kahvittelu sujui taas leppoisan jutustelun puitteissa, pääaiheena taisi, kuvausaiheiden sijasta, olla autot ja autoilumuistot. Pääasia kuitenkin on, että osallistujilla on mieluisa hetki.

Kokous oli syyskauden viimeinen. Tammikuussa jatketaan vielä vanhan kaavan mukaisia kuukausikokouksia ja tulevassa vuosikokouksessa päätetään yhdistystoiminnan jatkon muodoista.

 


 

 

26.10.2017  Lokakuun kuukausikokous

 

Lokakuussa kokoustettiin tutussa paikassa Huittisten kirjaston Hermannisalissa, tuttuun aikaan, eli kello 18.00.  Kuvaesityksestä piti huolen Heikki Lähteenmäki. Hienoja kuvia soilta ym. luonnon aiheita, kyllä näkee kuvista Heikin rakkauden luontoa kohtaan.

Uutuutena kokouksessa oli tunnistuskilpailu, jonka aihe oli linnut. Marko Dahlman toimi tuomarina ja kertoili kuvien lajeista tarkennuksia. Yllättävän hyvin kokousväki osasi tunnistaa tipuja. Kisan voitti Heikki Lähteenmäki ja sai palkinnoksi kirjan.

Kahvittelu ja yleinen jutustelukin kuuluivat kokouksen ohjelmaan perusasioina, tosin juttua olisi piisaillut enemmänkin. Mutta oli lähdettävä ovien lukituksen alta pois.

Heikille ja Markolle kiitokset.

 


 

 

28.9.2017  Syyskuun kuukausikokous

 

Syyskauden ensimmäinen kokous istuttiin vakiopaikassa vakioaikaan. Kimmo Naskali aloitti lyhyellä esityksellä mieleenpainuneista seikoista ensimmäisiltä karhukuvausretkiltään. Komeita kuvia näyttäen ja reheviä juttuja kertoen Kimmo sai kuulijat hyvin mukaansa tarinan syövereihin.

Seuraavaksi Kimmo kertoi lyhyesti retkijärjestelyistä Pinkjärvelle tulevana lauantaina. Säätietojen mukaan sään pitäisi olla retkeilyyn suotuisa. Toivottavasti porukkaa lähtee innolla patikoimaan.

Hermanni-salissa kuvanäyttelyä pitäneet Harri Nurminen ja Vesa Ala-Hakula esittelivät näyttelynsä ja kertoivat kuvien taustoista. Hyviä kuvia ja selkeät selostukset heillä, kiitos osallistumisesta kokoukseen.

Kahvin jälkeen pääsi Esa Ringbom näyttämään loistavia kuviaan Varangin talvesta sekä muustakin tuotannostaan. Rehevät jutut sopivasti huumorilla säestettynä saivat ajan kulumaan huomaamatta tappiin ja oli poistuttava kirjastolta ennen ovien takalukkoon menemistä.

Hyvä tunnelma kokouksessa, vaikka osanotto suhteellisen pientä olikin. Ohjelman taso ei tästä voi enää nousta, joten nyt keskitytään jatkossa pitämään se huipulla.

Kiitos  Kimmo ja Esa.

 

 


 

27.4.2017  Huhtikuun kuukausikokous

Kokouksen aluksi Tapani esitteli nettisivujen käyttöä ja hienouksia. FB- sivuista oli myös keskustelua, lähinnä sivun julkisuudesta, nyt se on suljettu sivusto ja luodattiin halukkuutta avoimuuden lisäämiseksi. Paljon ei kommentteja tullut, joten asia jäi edelleen hautomoon.

Seuraavaksi katseltiin kuvia maisemista, lähikuvia ja utopiarakennelmia. Amerikkalaisten maku todettiin aika karkiksi ja terävöinti oli monesti mennyt jo överiksi. Rakennetuissa kuvissa keskustelua herätti se, että ovatko ne ollenkaan valokuvia vai kokonaan valokuvateoksia.

Kahvittelun yhteydessä puheltiin yleisiä kuvausaiheisia juttuja ja lopuksi katseltiin videota luontokuvauksesta.

Kokous oli kevätkauden viimeinen kuukausikokous, syksyllä taas jatketaan vanhoin ja osittain muutetuin kuvioin.

HYVÄÄ KESÄÄ !

 


 

30.3.2017  Maaliskuun kuukausikokous

Kokouksen aluksi pidettiin yhdistyksen vuosikokous. Käytiin päättyneen kauden asiat läpi ja hyväksyttiin sen tilit ja toimintakertomus. Julkistettiin ja vahvistettiin alkaneen kauden toimintasuunnitelma ja budjetti. Valittiin hallitus ja hallituksen puheenjohtaja sekä toiminnantarkastaja varahenkilöineen. Päätettiin kahdesta sääntömuutoksesta.

 

Vuosikokouksen jälkeen Kimmo Naskali esitti kuvia ja kertoili hiuksia nostattavia kertomuksia Lofoottien matkastaan. Lumimyrskystä menomatkalla ja huikeista maisemista sekä revontulista. Esitys sai varmasti monen katsojan himoitsemaan samoihin maisemiin kameran kanssa. Kiitos Kimmo!

 

Kokouksessa oli jäseniä alun toista kymmentä ja ilta kuvaesityksineen oli varmasti paikalle saapumisen arvoinen.