Opastusta

Luonnonkuvausta voi nykyään harrastaa hyvin ilman mitään erityistä kalustoa. Kännykän kamerat, pokkarit ja perhevideokamerat ovat tänään 10 vuoden takaisten ammattilaitteiden tasoa, samoin kuvien jälkikäsittelyyn ohjelmat ovat kehittyneet yksinkertaisiksi käyttää jokapäiväisessä elämässä. Hyvän luontokuvan ottaminen on kiinni monesti paljon enemmän kuvaajasta kuin kameran ja muun kaluston hinnasta.

 

Edullisestikin pääsee toteuttamaan itseään kuvaajana. Kameravalmistajat tuovat koko ajan uusia malleja myyntiin, joten kauppiaat pistävät "vanhentuneet" mallit alennuksella pois hyllyiltään. Toinen tapa edulliseen kalustoon on ostaa käytettyjä tarvikkeita. Tässä ostajan pitää kyllä olla vähän asiaan vihkiytynyt pystyäkseen löytämään runsaasta tarjonnasta oikeat helmet.

 

Tälle sivulle on tarkoitus laittaa luonnonkuvauksen aloittamiseen ja harrastuksen juuri aloittaneille opastusta ja vinkkejä.

 

Sivulle tulee kuvausaiheita käsitteleviä PowerPoint esityksiä, kalustoesittelyjä ja selitykset valokuvauksessa käytetyistä termeistä.

 

Liittymällä yhdistykseen, pääset näiden sivujen vain jäsenille tarkoitettuun osaan, missä opastus ja vinkit ovat muutaman askelen pidemmällä luontokuvauksen kapealla polulla  kuin täällä. Näillä opeilla aloitellaan ja tutustutaan kuvauksen ihmeelliseen maailmaan.

 

Sivuvalikosta pääset tutustumaan eri aihealueiden tarkempiin käsittelyihin.